Onsdag

Dagen började med ett läkarbesök. Har länge haft problem med min syn. Ser som gele på vänster öga. En mycket märklig känsla. Det går inte att få bort heller. När jag ringde för att beställa tid hos ögonläkaren meddelade receptionisten att jag absolut inte skulle köra bil dit då man kan se lite suddigt efter.
Okej tänkte jag och bad Eddie följa med. Fick några jätte obehagliga droppar i ögonen som gjorde att pupillerna vidgades. Detta för att han skulle mäta trycket i ögonen samt terrirosera mig med en väldigt lång undersökning. Han lös med en otroligt stark lampa i ungefär 15 minuter. Vilken terror. Trodde jag skulle bli blind. Nu förstår jag varför receptionisten var så hård med att det inte är okej att köra efter.
Som ni säkert märkt så har det varit underbart väder. Men när man har pupiller som ser ut som två stora svarta bollar så är sol en ren tortyr! De känndes som att jag levt i en grotta i 10 år och för första gången ser ljuset! Hemskt!!

Såg ut såhär by the way..



Vad tvungen att trösta mig (efter några timmar) med att shoppa. Jag och Eddie åkte till Haninge centrum och jag införskaffade mig detta..



Svart stickad kofta från Lindex, Blå kofta med ränder från Bondelid/MQ, Lila skjort likande tröja från Lindex. 10 % gick till rosa bandet. Så det var inget snack om att inte köpa den!



Köpte även ett par street skor från Nike.

Medans jag var inne på Lindex smet Eddie iväg och köpte en present till mig =D
Han såg nog hur mycket jag led av undersökningen idag. Min lilla prins.


Barnbarnsfest

När jag kom hem idag efter jobbet låg denna i brevlådan.



Party dags hos mormor och morfar. Det är barnbarnsfest kl 17.
Nu känner jag mig helt plötsligt 5 år igen och minnen då jag sover mellan mormor och morfar i deras skön och svala säng kryper fram. Åh, vad det ska bli mysigt.

Underbara söndag!

Jag och Eddie åkte till skansen för att mysa och bara umgås. Det var fantastiskt fint väder igår. Solen sken och det blåste härliga höstvindar. Vi tog bilen in, vilket vi ångrade ganska snart vi skulle betala för parkeringen..




Finn ett fel..

.    

Efter några timmars vandring begav vi oss till reataurangen och åt detta

 
Eddie: pasta med salami
Malin: qinoa sallad med kyckling

Lördag

Fredagen började med en mysigt lugn utekväll med jobbet. Satt på park hotell och käkade deras underbara buffé. Kanon gott, kan verkligen rekomendra er att gå dit antingen för att käka eller bara för att ta en drink.

Eddie var ledig i helgen så som vanligt när han är ledig ska vi hinna med så mycket som möjligt.
Det ska städas, tvättas, hälsa på släktingar, fixabilen, mysa.. osv.

Vi åkte hem till Tina och Jocke för att planera vår gratis kryssning samt för att avnjuta en trevlig middag.
Tina överraskade i köket och lagde till en jätte god räkpasta.

   

Som vanligt tog vi oss ett parti flipps. Eddie fick denna hand och sa inte flipps!






Shopping lördag

Idag har jag, Eddie och Ted varit runt och gjort allt för att spendera pengar.
Eddie lyckades ganska bra. Han köpte en super fin vinterjacka. Jag däremot lyckades i alla fall handla en vara för 45 kr. Japp,är det löning så är de, då ska man spendera..






Åh vilken dålig dag, till en början iaf..

Denna dag har varit en av dem sämsta. Det började med att klockan ringde när jag sov som djupast. Det känns verkligen som att gå upp mitt i natten. Trött som fan slet jag mig ur sängen. Efter någon timme på jobbet ringde jag till vår förening som debiterat oss fel på hyresavierna. Fick prata med en sådan otrevlig kärring. Jag har så svårt att förstå hur man kan sätta en sådan person i telefonen. Jag kände mig verkligen så dum i huvudet. Hon var så nedlåtande. Det satta ribban för min dag, usch! det har varit mycket strul och utredningar idag. En dag då allt kommer samtidigt, allt negativt alltså. Kommer hem och möts av detta..


Korv i ugn med potatismos, en GT till det och ett par underbara fina blommor.

Förästen, när jag var på väg hem så möttes jag av denna.

Jag åkte till och med igenom den. Det var en ganska häftig känsla.


Storhandling

Jag var och storhandlade igår. Jag tror att jag handlade rekord mycket. Hela bodet är fyllt av mat osv.
Det är så skönt att ha en full kyl och frys. Mycket gott att välja mellan.


Dagens middag

Vi har verkligen ingenting hemma. Det ekar i kylen och nu måste man gå på skafferiet. Kokade ihop detta.



Linssoppa med morötter och tomat samt nybakta scones och ett härligt glas vatten (vi har varken mjölk eller saft hemma)

Kryssningsfredag

Vi har en vana att åka på kryssning en gång om året. Då vi endast gjort det två gånger så är de inte en tradition än. Jag, mamma, Jossan, Mervi, Tina och Tim åkte med Birka paradise. Det altid lika kul att umgås alla tillsammans. Vi är som en liten familj.



Josefine under middagen. Och nej, vi har inte hunnit blivit så pass fulla. Det är bara min kassa kamera som gör att bilderna blir suddiga (Vi säger så iaf). Vi åt en kanon god buffé. Josefine och Tina frossade i räkor och aioli.



Efter middagen gick vi ut till pianobaren och satte oss. En super duktig kille som spelar och fulla människor sitter och hänger runt pianot.



Mervi och Tina njuter av myset och ölen.



Josefine och mamma hänger.



Tina och Tim i piano baren.


Då vi inte orkade gå upp kl 7 dagen efter för att få ta del av frukostbuffén så pallrade vi oss till ett caffé som fanns på båten. Dem serverade...







Efter bara några timmar så var vi hungriga igen. Då begav vi oss till en restaurang på båten som serverade en jätte god vegetarisk rätt, fisk och skaldjusgryta och revbenspjäll.



Mamma och Tim



Nu när vi ätit så mycket så var det dags att gå och handla lite att dricka..



Även lite skönhetsprodukter införskaffades. Ett läppglans och en mascara.
Vi handlade så mycket att vi fick 4 st gratisbiljetter. Dem vill så gärna ha tillbaks oss så vi ska handla ännu mer. 

Min onsdag,

Vaknade som sagt och var osäker på om jag skulle orka att gå till jobbet idag. Mådde fortfarande inte bra i magen men betydligt bättre än igår. Men min mamma sa alltid till mig att jag skulle gå till skolan och om jag fortfarande mådde lika dåligt efter nån timme så fick jag gå hem. Man gick ju aldirg hem för man vart alltid bättre så fort man kom till skolan. Nu i efter hand så fattar man att det bara var en grej mamma sa för att jag skulle pallra mig iväg till skolan. Bra gjort av henne. Hur som haver..
Jag kom till jobbet och såklart efter någon timme började jag må bättre och bättre.
Hade en tid inbokad för massage vid 14 så jag passade på att åka hem efteråt. Så skönt att komma hem i tid och bara lägga sig i soffan. Var helt slut efter massagen. Det kände som att jag vaknat upp efter en grym utekväll med sjukt många cigg och drinkar. Och när man vaknar så har man precis drömt att man halsar flera liter vatten. Vart helt slut och uttorkad. Kastande mig dirket i soffan och slog på en Beck film. Snart är de god natt och spik matta.

Att leva med IBS,

Kvällen var en ren mardröm igår. Käkade en glass som jag aldrig skulle ha ätit. Mådde så dåligt att jag funderade på att vara hemma från jobbet dagen efter. Fick inte så mycket sömn under natten då jag vaknade av illamående några gånger. Och nojig som jag är så kunde jag inte sluta tänka på hur jag mådde, vilket gjorde att jag sov väldigt lätt. Usch. det är inte kul att ha så ont i magen. Man vet inte vart man ska ta vägen, vill bara spola tillbaks tiden och avstå det som gjorde att magen gav upp.

Jag kan nu börja avstå från att äta kolhydrater, så som pasta och ris till måltiden. Utan sattsa på att äta mycket grönt och proteiner. Jag tror att det skulle vara bra för min mage. Allt är värt att test nu. Helst av allt skulle jag bara vilja ha ett piller som gjorde att min mage blev som vilken vanlig mage som helst. Jag skulle gråta av lycka.
Men nu är de bar att kämpa vidare och lära sig av sina misstag.

Middags tips

Kycklingwok med nudlar, spettsat med morötter och sockerärtor.


Aj aj aj..

Har nått sjukt ont i axel och nacke. De stramar så att jag fått spänningshuvudvärk. Så jag gick och köpte mig en spikmatta. Har hört så mycke bra om den. Gick och la mig direkt när jag kom hem. Satan vad ont det gjorde. Kändes verkligen som att få tusen spikar i ryggen. Men man får väl ge det några gånger. Förutom värken så var det en otrolig känsla. Efter några minuter så vart jag helt varm i kroppen och kände mig avslappnad. Ganska härligt faktiskt.


Go kart söndag..

Idag har jag, Eddie, Robin och Maria vart och kört go kart. Fan va roligt det var. Fast det går ju inte att sticka under stolen att det är sjukt läskit. Känner mig lite för feg för den sporten. Som ni då kanske förstår så var det inte jag som vann. Jag vann bakifrån, alltså sist :P Robin vann, Maria 2:a och Eddie 3:a.




Lördag

En riktigt effektiv lördag. Åkte först till min pappa i Nykvarn.





Sedan begav vi oss vidare till min mormor och morfar i trosa. Alltid lika mysigt att åka till dem på landet och äta mormors hemma gjorda bakelser. Det är något speciellt med landet, en viss lukt en viss stämning. Direkt när man kliver in på tomten infinner sig ett lugn och trygghet.

Kvällen är inte slut här, utan vi fortsatte tillbaks hem igen för att käka middag och spela tillsammans med Ted och Carro, även saltis dök upp för att umgås. Kommer ni ihåg spelet lusen? Det är väl från 70 talet typ. Det går ut på att man ska bygga ihop en lus. Det var genast lite lekisstäming. Alla satt och pyssla och lekte med sin lus.





Efter lite god mat, öl och vin så tog vi oss ann spelet lätt och lagom.



Efter ytterliggar lite vin och öl så behövde vi lite kroppsberöring.
Man spelar två och två. Det andra laget läser på ett kort där de tex. står pekfinger mot rumpa.
Tillslut vart det lite för mycket att Eddie och saltis satte knut på sig själva.


Fredag kväll



Ett klassisker för fredagen, tacos. Tacos har blivit ett måste i varje svensk hem på fredagar. Jag kan riktigt länga efter tacos, mums..

Kära fredag

Fredagar är den bästa dagen! Man kan med gott samvete bara sitta i soffan och slappa, slö titta på nått dåligt progam och ta ett eller flera glas vin. I och för sig så somnar jag alltid otroligt tidigt på fredagar så jag hinner aldrig se något på tv:n. Som ni vet så har denna vecka vara otroligt hektiskt på jobbet. Nu kan det bara bli bättre. Nu ser jag fram emot några lediga dagar med vila och massor med kärlek. Puss på er.


Sjukt härligt unge, man garvar läppen av sig

http://www.youtube.com/watch?v=cU_AH4MrWWw


Hello my friend..

Förlåt mig mina vänner att jag inte dela med mig om vad som hände i mitt liv igår.
Ni behöver inte vara ledsna, ni missade inget. Den enda skillanden mellan i måndags och igår var att istället för att ta med jobbet hem så satt jag kvar på kontoret. Snart är denna vecka över, tack och lov, då blir de lugnare förhoppningsvis. Men vad gör man inte för sina kunder, det är ju dem som ser till att företaget rullar.
Jag han dock med att se filmen som gick på tv igår, sweet home alebama. Åhh jag bli så kär, en riktigt feel good film. Jag klarar inte riktigt av att se kärleksfilmer. Jag förstör filmen genom att grina igenom den. Tur att Eddie inte var hemma, han skulle ha undrat vad fan som hänt mig.

Nehe. Nu är de nog dags att ställa sig i köket och koka ihop något att äta.

PS. Super kul att ni kommenterar min inlägg, de glädjer mig =)

Kvälls jobb..

Åh vilken dag! Den här dagen har gått så himla snabbt. Denna period är det super mycket att göra på jobbet.
Efter 8 timmars arbetsdag tog jag mitt pick och pack och förflyttade mig till mitt andra kontor som jag har hemma.
Nu är de dags att stänga ner jobbet, för om 11 timmar kommer jag att sitta på jobbet igen. Så några timmar sömna vore nog bra. Imorgon blir de lika mycket att göra. Ne, nu ska jag gå och säga hej till min sambo som kom hem för 3 timmar sedan.


Husmor



Kom på att jag hade blåbär i frysen som jag och Anna var och plockade i sommras.
Tog och slängde ihop lite sylt. Super lätt. Sen om den smakar satan visas sig.

Ps. Har smakat nu, jag tror att jag är gjord för att göra sylt, mmmmmmm.

Dagen sysselsättning..



Helblå från Lindex och rutiga från H&M. Skärp från Lindex.

Tv söndag

Idag är en typisk tv söndag. Trist väder, ensam hemma och en stor godispåse från igår.
Just nu går The biggest loser på tv:n, jag tror att jag lägger undan godispåsen en stund :S

Imorgon blir de träning för min del. Ska försöka träna nu måndag, onsdag och fredagar. Med tanke på mitt stilla sittande jobb så behöver kroppen röra på sig. Även för min sjukdoms skull (IBS) behöver jag röra på mig. Har tränat nu i någon månad och känner faktiskt skillnad. Speciellt vid träning, orkar betydligt mer nu än i början. Det är härligt. Nehe, kanske ska sätta sig ner och skriva matschema. Det behövs hos oss om vi inte enbart ska leva på korv och makaroner. 

En dagens tack


Mumsiga pannkakor med stekt äpple kryddat med kanel.

Dagens outfit..



Jeans från typ 90 talet som till och med är lappade i grenen. Och en impuls handlad tröja från kappahl. Är de lördag så är de, då ska fin kläderna på.

Lördags morgon..

Då var de lördag. Eddie jobbar som vanligt. Nu är de dags att jag skaffar mig en hobby. Jag har ju en redan, shoppa. Men de blir så dyrt så jag tänkte kanske någon som inte kostar så mycket. har ju provat på lite saker så som pärlplattor och puzzel. Men nje de känns är inte riktigt som min grej. Lite för mycker pysslnade.
Nehe nu ska jag försöka få liv i någon som vill göra nått innan jag blir helt galen.

Fredags mys..

Tänk vad en reklam kan sätta sig i huvdet. Det är dags för fredags mys, om det så blir det sista jag gör.
Menar hon då att hon tänker göra slut med sin tråkiga kille som sitter brevid och bara glor? Och det är lika bra att mya till lite innan, för man vet ju aldrig när dte blir nästa gång.

Men nu snart ska vi iväg och handla lite saker till min nya bil. Ska göra en stor service imorgon. Känns bra att byta olja och sånt, man vet ju aldrig om det ligger en och annan skalbagge i oljetanken.

Ha en underbar fredag och passa på att njuta för snart är de måndag igen :P


Härliga torsdag..

Tog min nya bil till jobbet. Den går ju som en pärla. Härligt med en ny bil. Känsla att gå upp på morgonen och sätta sig och köra en helt ny bil (det är en -99, men ny för mig) är helt fantastisk. Allt känns så lätt. Inga beskymmer eller problem. Vad underbart det skulle vara att alltid känna så. Eller skulle man tröttna? Kan man ens tröttna?

Efter jobbet var det dags för den första kör lektionen efter sommaren. Att sjunga är ett perfekt sätt att få igång kroppen och framförallt stämbanden på. Endorfinerna släpps lösa och kroppen bara njuter. Det är så himla härligt. I min kör behöver att man inte ha en klockren sångröst, utan alla är där för samma anledning, för att ha kul! Nu ser jag fram emot nästa torsdag. Men framförallt, imorgon börjar helgen!

Är jag verkligen värd detta?!

Det har varit en skit dag. Allt har gått snett och inte min väg. Mycket på jobbet och knepig sjukvård.

Enda tills jag kom hem..
Eddie ber mig att gå till vår parkeingsplats för att kolla på golfen. Vi har lite strul med bensinpumpen på den.
När jag kommer till vår parkeingsplats möts jag av denna...


Vad ska man säga. Eddie har gått och köpt en bil till mig!
Helt sinnes sjukt. Han förgyller min vardag lite för mycket. Vad har jag gjort för att förtjäna detta?!?

MiN ÄlSkAdE eDdiE, jAg ÄlSkAr DiG!!

Detta är då jag...



Och min underbara sambo.

Blogga?!

Har nu under typ 1 år snackat om att de vore kul och spännande att ha en egen blogg. Men vem fan vill läsa den?! Aja de visar sig väl. Får se det som ett sätt att skriva av mig lite.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0